088 088 33 00
06 45 31 87 78
info@jdlease.nl
Ma - Vrij: 9:00 - 17:00

FINANCIAL LEASE

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke financieringsvorm waarmee je een auto of ander bedrijfsmiddel kunt aanschaffen voor je onderneming. Het aankoopbedrag wordt gefinancierd door de bank, echter ben je  als koper wel direct economisch eigenaar van de auto. Je betaalt de auto terug middels maandelijkse termijnen. Het termijnbedrag bestaat uit een rente-en aflossingscomponent. Via JD Financial Lease kunt u zowel een nieuwe als gebruikte auto’s of bedrijfsmiddelen leasen.

Zakelijke auto nodig?

Financial lease bied je als ondernemer de beschikking over een personenauto of bedrijfswagen die je nodig hebt om je bedrijfsvoering efficiënt en succesvol uit te voeren zonder dat het je bedrijf liquide middelen kost. Doordat de auto direct jouw eigendom is brengt dit diverse voordelen met zich mee. Zo kun je direct de BTW terugvorderen en profiteer je van de vele fiscale voordelen zoals investeringsaftrek. JD Lease kijkt wat er bij je organisatie past en geeft je het beste advies zodat je zorgeloos kunt rijden.

Slottermijn

De slottermijn is het bedrag dat nog openstaat aan het einde van de looptijd van een financial lease lening. Dit bedrag wordt bij het afsluiten van de lening bepaald op basis van de verwachte waarde van het voertuig na een bepaalde periode. Door de restwaarde van de auto op te nemen in de financial leaseovereenkomst bestaat de mogelijkheid om de maandelijkse leasetermijn te verlagen.  Ook een aanbetaling of inruilwaarde van je huidige auto kan je leasetermijn verlagen. Aan het einde van de looptijd moet de slottermijn in een keer  aan de bank worden betaald.

Fiscale voordelen

Gedurende de looptijd van het contract ben je economisch eigenaar van de auto. De auto komt op de balans van je bedrijf te staan. De gefactureerde BTW kun je als ondernemer weer terugvorderen. Ook profiteer je van de rente- en afschrijvingskosten welke fiscaal aftrekbaar zijn.

Voordelen Financial lease

  • Voor zowel gebruikte als nieuwe auto’s
  • Investeren zonder liquiditeitsverlies
  • Auto is na leaseperiode jouw eigendom
  • Recht op terugvorderen van de BTW over de aanschafprijs
  • Je bepaalt zelf de looptijd van het contract
  • Leasetermijn verlagen door aanbetaling of gebruik slottermijn
  • Acceptatie zonder jaarcijfers is mogelijk
  • Auto inrichten naar wens, denk hierbij ook aan bestickering

Neem vrijblijvend contact op

Wil je één van onze specialisten spreken? Vul dan bijgaand formulier in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.